Witam,
"Rodzice wciąż czekają na pomoc"
Tutaj
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/58...14.01.2010
to tytuł na portalu Integracji, prenumeruję newsletter. Jola ze swoim stowarzyszeniem uczestniczyła w spotkaniu w Ministerstwie na początku stycznia. Chociaż w zeszłym roku po buncie na Forum zostawiła nas i zabrała swoich ludzi w inne miejsce internetowe, to jednak uważam, że warto wiedzieć, co zdziałali. Wyrażam też tym uznanie.
Nie komentuję, tylko proszę o zaznajomienie się. Jest tam piękne zdjęcie pięknego ojca z pięknej naszej Pikiety 09.09.09, która była historyczna, jak przewidywałam i stanowiła krok milowy.
Wielkie brawa i ukłony dla Stowarzyszenia!
A także dla tych wszystkich rodziców, którzy ze stowarzyszeniem nic wspólnego nie mają, ale swój czas poświęcili dla idei zniesienia progów dochodowych przełamując opór przeciwnych temu pomysłowi.
(15-01-2010 11:58 )tomas271 napisał(a): [ -> ]Wielkie brawa i ukłony dla Stowarzyszenia!
NIE TYLKO! bo wielkie brawa należą sie tym osobom które zangażowały sie bez reszty w organizacje pikiety i uczestniczyly w niej i nie mają nic wspólnego z Stowarzyszeniem.uważam też ze Stowarzyszenie postapiło nie fair i nie zaprosiło nas na tą konferencje .bo mogły też uczestniczyć osoby z naszego forum bardzo kompetentne (mam na myśli np Sławka Gosie . dlaczego tego nie zrobiło????
(15-01-2010 14:48 )Sorini napisał(a): [ -> ]A także dla tych wszystkich rodziców, którzy ze stowarzyszeniem nic wspólnego nie mają, ale swój czas poświęcili dla idei zniesienia progów dochodowych przełamując opór przeciwnych temu pomysłowi.
Oczywiście że TAK!!!
(15-01-2010 15:51 )iwonah napisał(a): [ -> ] (15-01-2010 11:58 )tomas271 napisał(a): [ -> ]Wielkie brawa i ukłony dla Stowarzyszenia!
NIE TYLKO! bo wielkie brawa należą sie tym osobom które zangażowały sie bez reszty w organizacje pikiety i uczestniczyly w niej i nie mają nic wspólnego z Stowarzyszeniem.uważam też ze Stowarzyszenie postapiło nie fair i nie zaprosiło nas na tą konferencje .bo mogły też uczestniczyć osoby z naszego forum bardzo kompetentne (mam na myśli np Sławka Gosie . dlaczego tego nie zrobiło????
Zgadzam się!!
Ale brawa dla Stoważyszenia należą się moim zdaniem dlatego że ciągle działa i coś robi - idzie do przodu, bo my niestety przymarźliśmy i stoimy w miejscu

A NIE WIESZ BAiSU dlaczego tak sie dzieje i dlaczego RZĄD rozmawia ze stowarzyszeniem A NA NASZE RZEKOMO WYSŁANE PISMA NIE ODPOWIADA(bo na dal nie ma odpowiedzi).???jesli chodzi o nasze akcje niedawno była akcja z listami do ŚW Mikołaja NO I NIE WIADOMO DLACZEGO AKCJA "PIŁKA"wszyscy wiedzą jak to sie odbyło (nikt wMINISTERSTWIE nie wiedział o naszym przybyciu)dla mnie cos tu nie gra.tak się złozyło że jestesmy zepchnięci na boczny tor tak to odczuwam .tak nie może być dlatego bedzie własciwie jest alternatywa.
Czy chcesz Iwonko powiedzieć że KTOŚ sabotuje nasze forum???

O jakiej alternatywie mówisz bo nie wiem - trochę przez ten mój wyjazd wypadłam z niusów i czuję się lekko zagubiona

A JAK TO WYGLĄDA TWOIM ZDANIEM droga BASIEŃKO ?czy to co tutaj sie dzieje jest normalne??
(15-01-2010 15:51 )iwonah napisał(a): [ -> ](...)uważam też ze Stowarzyszenie postapiło nie fair i nie zaprosiło nas na tą konferencje .bo mogły też uczestniczyć osoby z naszego forum bardzo kompetentne (mam na myśli np Sławka Gosie . dlaczego tego nie zrobiło????
Nie ma się czym przejmować, że nikogo z forum nie było, bo ta konferencja to zwykłe bicie piany mające na celu udawanie, że coś się dzieje w naszych sprawach podczas gdy nie dzieje się NIC.
I co z tego, że 64 (czy ile ich tam było) osoby się spotkało, kawę wypiło i pooglądało sobie slajdy o tym jak to ciężko osobom niepełnosprawnym i ich rodzinom w naszym kraju się żyje. Wszyscy o tym dobrze wiemy. Pani Min. Fedak nie miała nawet czasu by na pytania zgromadzonych odpowiedzieć - po pokazie slajdów ulotniła się "na posiedzenie". A co ze spotkaniem w MPiPS które miało się odbyć w listopadzie i na którym to Min. Duda miał m.in. odpowiedzieć co z kolejnymi podwyżkami świadczenia pielęgnacyjnego?
A może Stowarzyszenie nam odpowie? chyba przychodza tu jeszcze?